نسل نشسته!

وقت رکوع و سجده گذشته است؛اینک زمان،زمان قیام است...

ما چگونه مأمور به وظیفه ایم؟

دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۳، ۰۶:۵۲ ب.ظ

"ما مأمور به وظیفه ایم،نه مأمور به نتیجه."

این کلام نیز مانند سایر کلمات حضرت امام،در آیات و روایات بسیاری ریشه دارد.به نظر می رسد قصد امام از این کلام این بوده است که اولاً،ما به عنوان بنده ی مؤمن،فقط خود را در برابر خدا پاسخگو می دانیم و جز اطاعت امر او هدفی نداریم.ثانیاً،نگاهمان نگاه ظاهربین و مادی نیست؛پس می دانیم گاهی ظاهر موضوعی ناپسند است،اما خیر ما در آن نهفته است یا گاهی هدف ظاهری به سرعت محقق نمی شود،اما در حقیقت و در باطن،به هدف رسیده ایم و ثالثاً،خداوند از ما بیش از توان و امکانات و موقعیتمان نمی خواهد و...

متأسفانه، گاهی خواسته و ناخواسته،این کلام نغز و عمیق را برا ی توجیه کوتاهی ها و تنبلی هایمان به کار می بریم و فراموش می کنیم که انجام دادن متعهدانه و کامل واجب و تکلیف شرعی از ما خواسته شده است و به تعبیر حوزوی "مقدمه ی واجب،واجب است".پس تلاش جدی برای محقق شدن هرچه بیش تر هدف،وظیفه شرعی ماست.به عبارت دیگر،کسی که وظیفه ی خود را جدی نمی گیرد و کارش را سرسری انجام می دهد،با کسی که کار خود را انجام نداده است،فرق چندانی نمی کند.

شرع و دین ما حکم می کند کا را به کاردان بسپاریم و برای تحقق هدف،تمام تلاش خود را به کار ببندیم و همه مقدمات لازم را برای رسیدن به مقصود فراهم سازیم و اگر چنین نکنیم،در حقیقت،در انجام دادن واجب خود کوتاهی کرده ایم.

سنت الهی در نظام خلقت بر اساس اسباب و علل استوار است و این سنت مانند همه سنن الهی،به نیت من و شما یا میزان اعتقادمان به توحید یا میزان دوری مان از گناه و مقدار تلاوت قرآن ما ربطی ندارد.هرکس بیشتر زحمت بکشد،نتیجه ی زحمت خود را می بیند؛حتی اگر هدفش شیطانی باشد و هرکس تنبلی و ناشی گری کند،به حاصل نمی رسد؛حتی اگر هدف الهی داشته باشد.حکومت با عدالت پایدار می ماند،حتی اگر کافر باشد و با ظلم دوام نمی آورد،حتی اگر دینی باشد.اگر صله ی رحم کنی،عمرت طولانی می شود،حتی اگر اهل فسق و فجور باشی و دست کشیدن بر سر یتیم،غصه را از دل می برد،حتی اگر دستت به گناهی آلوده باشد و برعکس،توهین به معلم و عقوعق والدین،برکت را از جوانی و عمر می برد،حتی اگر شبانه روز به دعا و عبادت مشغول شوی!

براساس همین نظام،اگر ما برای انتقال اهداف و ارزش های انقلاب به نسل آینده درست عمل کنیم،موفق می شویم،وگرنه نتیجه نمی گیریم و فرقی نمی کند چه مفهومی قرار است منتقل شود.باید بپذیریم خدا تعهد نکرده است تنبلی و ناتوانی ما را با امداد غیبی و ارسال فرشتگان جبران کند.

مشکل اینجاست که دشمنان ما در هدف باطل خود جدی و سخت کوشند،اما ما در هدف الهی خود سستیم...این روح سخن امیرالمؤمنین(ع) است که فرمود:"عجبا من جد هولاء فی باطلهم و فشلکم عن حقکم".

دشمن می داند که برای تحقق هدفش باید زحمت بکشد وتلاش کند.او به قواعد و مناسبات علت و معلولی جهان تن داده است و نمی تواند تحقق اهداف خود را از کسی بخواهد،اما من تنبلی و کم کاری خود را به گردن آسمان و خدا و الطاف امام زمان(عج) می اندازم و به جای اینکه از خدا و امام عصر توقع برکت معنوی داشته باشم،توقع دارم فرشتگان به جای من کار کنند و موقع مصاحبه ی تلویزیونی و قیچی کردن روبان قرمز مرا خبر کنند!

 

برش هایی از کتاب "قدم کلیک هایتان بر چشم"

حجت الاسلام محمد رضا زائری

  • دانشجو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی